میکروکنترلر ATmega8A-PU از خانواده ATmega8 یک میکروکنترلر کممصرف با عملکرد بالاست که در پکیج PDIP با 28 پین ارائه میشود و دارای هسته 8 بیتی مبتنیبر معماری AVR RISC است و میتواند با فرکانس بیشینه 16MHz تا 16 میلیون دستور در ثانیه را اجرا کند. این قطعه یکی از میکروکنترلرهای پرطرفدار در حوزه الکترونیک است که با استفاده از معماری RISC ارتقا یافته و با پشتیبانی از 120 دستور ساده که هر کدام در یک چرخه کلاک اجرا میشوند، در عین حال که مصرف انرژی پایینی دارد دستورات را با سرعت بالا در یک حلقه اجرا میکند و به این ترتیب در دسته میکروکنترلرهای کممصرف با عملکرد بالا قرار میگیرد.
میکروکنترلر ATmega8A-PU از 8kB حافظه فلش ISP با قابلیت خواندن و نوشتن همزمان، 512B حافظه EEPROM و 1 کیلوبایت حافظه SRAM، همچنین 23 پورت I/O عمومی، 23 رجیستر عمومی، 3 تایمر انعطافپذیر با مدهای متفاوت (2 تایمر 8 بیتی و 1 تایمر 16 بیتی)، وقفههای داخلی و خارجی، USART قابل برنامهریزی سریال، یک رابط I2C، کانورتر ADC با 6 کانال و رزولوشن 10 بیت و یک تایمر واچداگ قابل برنامهریزی دارای نوسانگر داخلی مجزا، پورت سریال SPI و 5 مد ذخیره انرژی متفاوت، پشتیبانی میکند. این قطعه در محدوده ولتاژ 2.7 تا 5.5 ولت کار میکند و محدوده دمایی قابل تحمل آن 40- تا 85+ است. این میکروکنترلر با ابعاد 34.8 در 7.5 میلیمتر و با ارتفاع 4.57 میلیمتر و وزن 2.2 گرم به بازار عرضه میشود.
میکروکنترلر ATmega8A-PU یک میکروکنترلر کممصرف و پرقدرت است که معمولا در سیستمهای امبدد استفاده میشود. این میکروکنترلر مناسب سیستمهایی است که برای کنترل ابزار و فرایندهای مختلف در اتوماسیون خانگی مثل روشنایی هوشمند و سیستمهای امنیتی، اتوماسیون صنعتی مثل ماشینآلات کارخانه و کنترل فرایند و همچنین الکترونیک خودروسازی استفاده میشوند. کممصرف بودن این قطعه آن را به گزینهای عالی برای کاربردهای مبتنیبر باتری تبدیل میکند. این میکروکنترلر همچنین در رابطهای سنسور مثل سنسورهای دمایی در سیستمهای پایش آبوهوا، سنسورهای رطوبت در جایگاههای هواشناسی و گلخانهها و همچنین در سنسورهای فاصلهسنج در سیستمهای امنیتی برای تشخیص مکان اشیا کاربرد دارد. از دیگر حوزههای کاربرد میکروکنترلر ATmega8A-PU میتوان به کنترل موتور در موتورهای DC مربوط به فنها و پمپها، موتورهای stepper مربوط به ماشینهای CNC و موتورهای servo برای کنترل موقعیت در رباتیک و ماشینهای RC اشاره کرد. این قطعه در لوازم خانگی مثل ریموت کنترلها، تایمرها و لوازم آشپزخانه کوچک مثل توسترها و قهوهسازها نیز استفاده میشود. علاوهبراین به علت سهولت کارکرد، برای مبتدیان نمونهای مناسب شروع یادگیری کار با میکروکنترلرها است و معمولا در پروژههای ساده الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مهمترین مزایای میکروکنترلر ATmega8A-PU ارزان قیمت بودن آن است که آن را به قطعهای در دسترس علاقهمندان به الکترونیک و توسعهدهندگان پروژههای کوچک تبدیل میکند. این میکروکنترلر میتواند وظایف متعددی از کنترل یک LED ساده تا سنسورهای پیشرفته را به عهده بگیرد. با توجه به کممصرف بودن برای کاربردهای مبتنیبر باتری بسیار مناسب است. دارای حافظه فلش قابل برنامهریزی روی چیپ است که اجازه میدهد بدون جداکردن چیپ از مدار به راحتی مدار را بهروز کرد. البته باید توجه داشت که ظرفیت حافظه فلش کم است و بنابراین برای پروژههای پیشرفته که نیازمند حافظه بالا هستند مناسب نیست. یکی دیگر از مزایای این قطعه این است که به علت در دسترس بودن مستندات فراوان مرتبط با ATmega8A-PU کار کردن با آن بسیار ساده است. تنها نکته منفی که در مورد این میکروکنترلر وجود دارد این است که ATmega8A-PU از پریفرالهای پیشرفتهای مثل USB و Ethernet پشتیبانی نمیکند و بنابراین مناسب پرژههایی که نیازمند این پریفرالها هستند نیست.
این دو قطعه از نظر عملکرد و سرعت کلاک و میزان حافظه یکسان هستند، مشخصات فنی یکسان دارند و از پریفرالهای یکسان نیز پشتیبانی میکنند. با اینکه تعداد پین آنها متفاوت است اما از تعداد پورت ورودی/خروجی یکسان پشتیبانی میکنند. تنها تفاوت بین این دو قطعه نوع پکیج آنها است که باعث میشود ابعاد و وزن متفاوتی داشته باشند و بنابراین در پروژههای مختلفی استفاده شوند. ATmega8A-PU در پکیج PDIP-28 با ابعاد 34.8 در 7.5 میلیمتر و با وزن 2.2 گرم تولید میشود در حالی که ATmega8A-AU در پکیج TQFP-32 با ابعاد 7 در 7 میلیمتر و با وزن 0.72 گرم به بازار ارائه میشود. در واقع پسوند AU و PU نشاندهنده پکیج و نوع اتصال به برد میکروکنترلر است. پسوند AU مربوط به نوع اتصال روی برد یا SMT است در حالی که PU به نوع اتصال Through-hole اشاره دارد.
قیمت بر اساس تعداد:
شماره تماس فروشگاه: 44292020-021
ثبت نظر یا سوال
به این محصول امتیاز دهید